Huidtherapie Hoogstraten gebruikt cookies om jouw privacy te waarborgen en om onze website te verbeteren.

Klik op 'Accepteren' om hiermee akkoord te gaan, of stel hanmatig je voorkeuren in.

Couperose en Rosacea

Couperose en rosacea zijn huidaandoeningen die de teint en het comfort van de huid kunnen beïnvloeden. Bij Huidtherapie Zuid Hoogstraten bieden onze gespecialiseerde huidexperts doelgerichte behandelingen voor zowel couperose als rosacea.

6 dagen per week geopend
Geopend van 10.30 tot 21.00
Privé parking
Medische producten

Effectieve Behandeling van Couperose en Rosacea bij Huidtherapie Zuid Hoogstraten: Ontdek Verschillen, Oorzaken en Professionele Oplossingen

Couperose en Rosacea behandelen

Couperose en rosacea zijn huidaandoeningen die de teint en het comfort van de huid kunnen beïnvloeden. Bij Huidtherapie Zuid Hoogstraten bieden onze gespecialiseerde huidexperts doelgerichte behandelingen voor zowel couperose als rosacea. Leer meer over de verschillen, oorzaken en effectieve oplossingen voor deze aandoeningen.

Wat is het Verschil Tussen Couperose en Rosacea?

Couperose en rosacea worden soms door elkaar gehaald, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Couperose is een huidaandoening waarbij kleine, rode bloedvaatjes zichtbaar worden, vooral op de wangen en neus. Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die kan resulteren in roodheid, blozen, puistjes en zelfs oogproblemen.

Hoe Ontstaan Couperose en Rosacea en Wie Heeft er het Meeste Last van?

Beide aandoeningen hebben een genetische component en kunnen verergeren door factoren zoals blootstelling aan de zon, hitte, alcohol, pittig eten en stress. Mensen met een lichte huid en een gevoelige huid hebben over het algemeen een grotere kans op het ontwikkelen van couperose en rosacea.

Hoe Ziet Couperose eruit en Hoe Ziet Rosacea eruit? Welke Komt het Meeste Voor?

Couperose wordt gekenmerkt door kleine, rode bloedvaatjes die duidelijk zichtbaar zijn, met name op de wangen en neus. Rosacea kan variëren van milde roodheid tot acne-achtige uitbraken en zelfs verdikking van de huid op de neus, bekend als rhinophyma. Beide aandoeningen komen vaak voor, maar rosacea wordt over het algemeen als ernstiger beschouwd.

Is er een Verband met Genen, Voeding of Levensstijl?

Zowel genetica als levensstijlfactoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose en rosacea. Een lichte huid en genetische aanleg verhogen het risico. Bepaalde voedingsmiddelen, alcohol en extreme temperaturen kunnen ook triggers zijn voor rosacea-uitbraken.

Behandelingen bij Huidtherapie Zuid Hoogstraten: Welke Peelings Zijn Geschikt?

Voor rosacea-huiden kiezen we vaak voor milde peelings, zoals die van het merk Mesoestetic. Deze peelings bevatten kalmerende ingrediënten en verminderen ontstekingen zonder de huid te irriteren. Voor couperose kunnen we peelings van Image Skincare inzetten, die gericht zijn op het versterken van de vaatwand.

Professionele Hulp voor Couperose en Rosacea
Als je last hebt van couperose of rosacea, staan de huidexperts van Huidtherapie Zuid Hoogstraten voor je klaar. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en het herstellen van een gezonde huidbalans.

Meer behandelingen
Bekijk alles
Waarmee kunnen we je helpen?
We staan klaar om u van uw huidklachten te verlossen. Boek vandaag nog uw adviesgesprek en kennismakingsbehandeling.
Boek online

Welkom bij Huidtherapie Zuid Hoogstraten

We zijn een schoonheidsinstituut en huidverbeteringsinstituut voor mannen én vrouwen dat de focus legt op niet-invasieve en niet-chirurgische huidverbeterende behandelingen met professioneel advies.

Over ons

Boek uw behandeling online

Boek gemakkelijk online uw gewenste schoonheidsbehandeling of geef ons uw wensen door voor een behandeling op maat.

Geef Huidtherapie Zuid Hoogstraten cadeau!

Wil je graag iemand een heerlijke behandeling schenken? Dan is een kadobon van Huidtherapie Zuid Hoogstraten een fantastisch geschenk, zowel voor huidverbetering als ontspanning!

Ontdek onze behandelingen

Gun uzelf een mooie huid

De focus van Huidtherapie Zuid Hoogstraten ligt op het welzijn van jouw huid en lichaam. We werken met medische merken zoals ME Mesoestetic, Image Skincare, BCN institute Barcelona, Skinderma en Medixa.

Boek direct online